Mergi la conţinutul principal

GRASU’ XXL

4-6 Septembrie

Palatul Mogosoaia

Pe numele său real Dragoș Nichifor, Grasu XXL a început să cânte încă de la 14 ani, fiind pasionat de atunci de hip-hop. Educația muzicală primită în familie a fost orientată mai ales către jazz și funk, tatăl său fiind un cunoscător al bass-ului. Este unul dintre motivele pentru care gusturile și cunoștințele sale muzicale acoperă o paletă foarte largă de genuri.

Primul său material discografic, „Personajul negativ”, a fost realizat împreună cu Paco 10 Grei și a fost lansat în 1999. Șapte ani mai târziu, Grasu XXL a continuat cu albumul de debut, „Curaj”, material inedit pentru piața muzicală de la acel moment. Materialul s-a bucurat de mare succes, incluzând colaborări cu Maximilian, Paco 10 Grei, Bitza, Uzzi, DJ Swamp, Mari, Villy, Artan, Queen Bee și Houdini. La mai puțin de un an de la „Curaj” a urmat mixtape-ul „Evident”, lansat împreună cu DJ Swamp, care conține piese remixate de DJ Swamp, Agresiv, Motzu și Villy și care anunța viitorul album: „Oameni”.

În 2007, a fost înființat Okapi Sound care îl include pe artist alături de Guess Who, Agresiv (Mitza și Vlad Lucan) și Paco 10 Grei. Au urmat lansări de succes, iar în toamna lui 2011, Grasu XXL a venit cu altă noutate: „LaLa Song”, piesă care a strâns 1.500.000 de vizualizări pe Youtube în mai puțin de o lună de la lansare și care i-a adus lui Grasu XXL premiul pentru „Best Hip-Hop” la Romanian Music Awards 2012.