Mergi la conţinutul principal

Guess Who

4-6 Septembrie

Palatul Mogosoaia

Guess Who (Laurențiu Mocanu) a devenit cunoscut odată cu lansarea „Locul Potrivit”, o piesă cu puternic mesaj social, single-urile „Manifest” și „Tot Mai Sus” lansate ulterior menținându-i popularitatea.

Guess Who și-a început cariera în 1999, când a fondat trupa Anonim împreună cu Zekko. Timp de mai mulți ani, a avut colaborări cu o serie de artiști români, pentru ca în 2007 să înființeze Okapi Sound împreună cu Grasu XXL, Agresiv (Mitza și Vlad Lucan) și Paco 10 Grei. În aceeași perioadă, Guess Who a lansat online 3 piese de pe viitorul său album solo, care au fost foarte bine primite de public, iar la sfârșitul lui aprilie 2009, Guess Who a venit cu primul album: „Probe Audio”.

A urmat lansarea single-ului „Locul potrivit”, un remake al piesei „Noi în anul 2000″ de Horia Moculescu (anii ’70), care a devenit una dintre cele mai difuzate piese ale anului. În 2010, Guess Who a pornit împreună cu Spike în două turnee naționale, TU-r și reTU-r, iar la Romanian Music Awards (din același an), Guess Who a primit premiul pentru „Best Hip-Hop Artist”. A urmat luna octombrie, când artistul a filmat videoclipul piesei „Manifest”, realizată special pentru mediul online. Clipul a depășit 7 milioane de vizualizări pe Youtube în scurt timp de la lansare, astfel că, „Manifest” a ieșit din online, fiind preluată și de posturile radio/TV. Tot în 2011 artistul a început lucrul la al doilea material discografic, intitulat „Tot mai sus”, care i-a adus premiile pentru „Cel mai bun album” și „Cea mai difuzată piesa” („Tot mai sus” feat. deMoga) la Romanian Music Awards 2012.